Posted on

Efterårshue til de små…

Der er ikke mange dage til kalenderen siger “efterår”… Og dermed varer det nok desværre heller ikke længe før, det igen bliver tid til, at mængder af overtøj skal trækkes af og på børn – og voksne!

Men men men… Intet er jo sjældent så galt, at det ikke er godt for noget! – for så havde jeg pludselig en oplagt mulighed for at få afprøvet noget garn, jeg har gået og luret på noget tid, men ikke lige haft det rigtige projekt til, nemlig Coast fra Garnpusher.dk. Det er en blanding af bomuld og lammeuld – så det kradser ikke, er dejlig let og ikke for varmt: altså perfekt til en lille efterårshue til datteren!

IMG_20150829_123336

20150829_104918

Jeg har taget udgangspunkt i opskriften på den fine og enkle 2i1-hue fra Lutteridyl.dk. Min version er dog tilpasset et barn på ca. 2 år. Maskeantallet kan jo variere noget voldsomt alt efter hvilken nål, type garn samt hæklefasthed man bruger, så jeg vil i stedet komme med lidt mål.

Jeg har slået luftmasker op, så det måler ca. 25 cm (jeg plejer gerne at slå et par ekstra masker op ift det mål jeg gerne vil ende på, da mit arbejde har tendens til at trække sig lidt sammen, når jeg har hæklet den første række i luftmaskerne). Jeg har hæklet halvstangmasker, som anvist i opskriften indtil mit arbejde måler ca. 42 cm. Ribeffekten gør, at huen med den bredde kommer til at sidde fint til på et barnehoved med en omkreds på ca. 50 cm.

Derudover har jeg syet huen sammen på langs, så det bliver en firkant – i stedet for at “snævre ind” som i opskriften. Synes effekten med de to små kvaste giver et meget sødt look til de små poder 🙂

Pomponerne er lavet ud fra denne vejledning (Der findes sikkert et hav af andre vejledninger derude).

De er dog en (måske?) midlertidig løsning… Vi er så småt begyndt at avle lidt kaniner, og for at der ikke skal gå noget til spilde når de bliver slagtet, vil jeg garve skindet og blandt andet lave små kvaster af dem. Første forsøg gik dog ikke liiige helt efter planen… Men jeg har mod på snart at gøre et nyt forsøg 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *